Wednesday, July 26, 2006

bagaimana dengan wangcyber anda hari ini?

assalamualaikum...

apa khabar semua yang sedang surf internet dan mereka yang otai-otai biz internet... moga anda semua dalam suasana sihat dan luarbiasa bagus sentiasa dan juga luarbiasa ceria dengan bisnes internet masing-masing.

bisnes internet anda terus meningkat? TAHNIAH saya ucapkan. masih tak berani nak cuba apa-apa ? tak buat laman web? ( saya pun belum buat lagi...) tak tahu nak buat apa2? ada caranya yang terbaik buat anda yang belum mencuba dan tak buat apa-apa. anda boleh sertai seminar kat sini www.rahsiainternet.com atau pun anda boleh layari dan sila klik seminar saifulsham.com

anda hanya perlu membuka minda dan berani untuk mencuba. jika apa yang saya bagitahu pada anda di sini tidak begitu bermanfaat kepada anda, tak perlu lah anda ambik tahu. saya sekadar ingin maklumkan kepada mereka yang berminat untuk memulakan perniagaan berasaskan internet.

kepada yang dah mula buka minda, harapan dari saya semoga anda berjaya dengan jayanya suatu hari nanti. dengan penyertaan anda dalam seminar tersebut akan sedikit sebanyak membuka jalan-jalan kejayaan dengan panduan yang lebih berkesan untuk berjaya dalam perniagaan internet anda. tak ada ler nanti takut nak cuba bagi mereka yang tak pernah mencuba. tak lupa jugak kepada mereka yang tak berapa reti pasal komputer dan juga takut untuk berkenalan dengan komputer.

pada peringkat permulaan nih, memang anda akan berdepan dengan masalah yang cukup besar, iaitu takut dan tak yakin diri untuk menghadapi kerenah komputer dan pelbagai macam halangan lagi yang bakal anda hadapi apabila dah kenal komputer dan internet. sikap terlalu berfikir lama-lama akan menyebabkan anda takkan buat apa-apa yang sepatutnya anda lakukan untuk kemajuan hidup anda. dan... jeng-jeng-jeng saya pun sedang berusaha ke arah itu untuk terus maju.

kepada mereka yang dah masuk seminar dan workshop bisnes internet, moga anda akan mencapai kejayaan dalam bisnes internet anda. anda juga boleh membantu mereka yang lain pula untuk mereka memulakan perniagaan di internet. anda juga boleh memaklumkan tentang seminar bisnes internet yang telah anda sertai tersebut kepada rakan-rakan anda yang lain pula.

kepada yang baru nak mula dan terfikir-fikir dan buat apa, elok rasanya tambah ilmu dengan sertai seminar dan juga dapatkan info2 terkini dalam website otai-otai internet yang berpengalaman. ikuti jejak langkah mereka yang telah berjaya.

" orang yang menimba pengalaman dan mengikut jejak langkah dari mereka yang telah berjaya, pasti akan mencapai kejayaan juga."



Bisness semester.

Apahal dengan bisness semester? Saya tak berminat sebenarnya nak citer pasal bisness semester nih. Yer laa bisness sementara yang tenggelam timbul. Kenapa timbul? Sebb yang lama dah tenggelam? Berapa lama? Sekadar 2,3 penggal sahaja. Lepas tu hilang entah di mana...! (music...) itulah bisness semester. Modalnya? Mengikut kemampuan la. Boleh kuarkan banyak dapat banyak. Boleh kuar sikit dapat sikit2. pastu boleh grab yang banyak selepas ini bila dah dapat pulangannya...( yang sementara..) bukan nak mengata tapi nak menegur... itupun kalu tak boleh nak kena ceramah sana sini laa...

Saya pun tak sanggup nak perkenalkan kepada mereka yang berminat sekalipun. Nantikan bila dah sampai saatnya nak bungkus nanti. Hilang entah ke mana laa. Tunggu laa ... tunggu kucing bertanduk laaa... “haa itulah engkau, aku dah kata dah... menda nih sekejap je panazz nya. Apa lagi yang hang nak perkenalkan pada aku?” hai... kita jugak yang akan kena seranahnya... tak tengok tv ke? Itulah... tengok tv bukan dengan mata motivasi... lain kali tengok tvpun guna mata motivasi jangan guna mata kerbau hang itu...

Skim cepat kaya...sambung laaa sendiri, ada dalam iklan tv. Kesian orang yang bernama hamid( bukan nama sebenar) lari entah ke mana. Syarikat pulak kena sita. Wang habis berkoyang-koyang. Sesal kemudian takdak maknanya.

KEMBALI KE PANGKAL JALAN...

Agak2 mereka nih bila nak kembali ke pangkal jalan? Saya yang join dengan modal yang kecik sekalipun ( ada sekali dua laa dah join dengan satu dua syarikat pada tahun kejadian yang lepas-lepas laa) berfikir jugak. Apa pasal pi join? Modal hangus, untung entah ke mana? Adakah saya nih di paras downline yang terakhir? Huuwaaaaaaaaaa…..!!

Kalu modal yang ribu-ribu yang tenggelam timbul nih… rasanya tak payah laa nak bazirkan duit begitu je. Baik buat menda yang berkekalan lama. Dapat juta-juta balik dengan hanya berbekalkan ilmu dan pengalaman dalam perniagaan yang sebenar. Kena kutuk pun sebagai pembakar semangat dan boleh jugak membantu orang lain untuk lebih bekerja dengan cara yang fleksibel. Bisness semester dengan modal ribu-ribu takdak maknanya jikalau tenggelam timbul.

Yang ini rasanya lagi baik…

Kata seorang pakar perniagaan dan jutawan, “Perniagaan bernilai berjuta yang anda bina boleh musnah dalam sekelip mata. Tetapi, dengan ilmu dan pengalaman yang anda ada, anda boleh melintas ke seberang jalan, dan membina empayar perniagaan baru yang boleh menjana berjuta ringgit lagi.”

Jangan terbalik sudah ler… macam bisness semester tu… lingkup yang ini bukak yang lain pulak. Lingkup yang ini buat yang lain. Tapi orang yang sama. Buang karan je…

Biasalah kalu bijik kepala minda dah kelabu dengan wang… ingat duit je. Tak ingat dunia kat mana. Leka dan terlupa. Sekadar nak menegur je... jangan marah yer. Kalu siapapun yang menegur anda, itu adalah untuk kebaikan anda dan jugak orang lain yang akhir2 sekali yang baru nak join. Hangpa peduli apa mereka yang join akhir atau tak... yang hang nampak... masyuuuuk je. Apa ke hal beb??

Bila nak kembali ke pangkal jalan?

Kalu dah lingkup nanti bukannya boleh buat apa-apa pun, yang jadi mangsanya mereka yang ikut-ikut nak cepat kaya. Sekadar mengikuti perkembangan semasa tak apa laa. Ikut join sama tanpa sebarang pertimbangan yang wajar, padah ler jawabnya. Kalu wajar menilai sendiri takper laa...

Kalu terjadi apa-apa, mereka yang baru nak mula tu, mula la terkial-kial entah tak tahu nak buat apa-apa dah. Jangan menyesal kemudian sudah ler. Wang lesap entah ke mana syarikat entah ke mana. Yang rugi kita...
Kenapa terkial-kial? Sebabnya kita tak ada benteng pertahanan diri yang kukuh dengan ilmu. Ilmu perniagaan yang sebenar. Sekadar ikut2 je. Maklumlah teruja sesangat-sangatnya nak kejar yang berjuta, berkoyang-koyang. Akhirnya tak ke mana...

Jangan salahkan orang lain. Salahkan diri sendiri. Kita ni bukan nak jadi tukang nasihat panjang lebar. Sekadar nak suruh beringat-ingat je. Salahkah nak tegur sebagai peringatan dari semasa ke semasa. Kita bukannya nak susahkan orang, sekurang2nya nak selamatkan diri anda dari terjerumus. Kalu dah lebih kurang dengan skim2 yang sudah lepas-lepas nun... sejarahnya tak ke mana sangat nyer....

Fikirkan sejarahnya, bukan sekadar fikir habuannya yang sementara. Kalu dah sejarahnya tiga tahun, esok lusa timbul pulak syarikat lain. Bercambah-cambah pulak syarikat yang lain mengambil kesempatan.

Apahal sekalipun kita kena tengok jugak sejarahnya berapa lama syarikat sedemikian rupa boleh bertahan. Berapa lama...? sekadar nak menilai antara kaca dan permata.

Jangan marah yer, jangan melenting yer... ”saya tak maksudkan sapo2, siapa yang makan pedas dia ler yang terasa cili. Sapo yang makan cili dah tentu la merasa enak.” Pedass tapi sedap. Sedap buat apa kalu dapat penyakit kalu makan banyak dan tak seimbang. Yer tak? Itu la yang di namakan cili. Kena cili kang!!!


Apa lagi yer?

http://www.tips.com.my/
internetmelayu


Ooo pakar blog yer... nanti laa kita tanya apa yang patut. Banyak menda nak tanya pasal blog nih. Kena mintak ebook pasal blog la baru real boleh jalankan bisness. Baru la boleh buat blog with bisness yer tak?? Selalu aje buat posting yang hentam kromo entah apa-apa. Asyik mintak suruh orang beli dan beli produk yang kita iklan. Agak-agak kalu penuh dengan iklaneka , akan jadi posting iklaneka laa pulak... bosan jugak orang yang nak membacanya. Asyik menda yang sama je, berulang-ulang. Yer tak? Tahu tak per... tak tahu kena tanya...

Berniaga jangan tak berniaga...

”kita nak berniaga... bukan mintak sedekah” ”...eh malu-malu pulak...”

Selalu jugak dengar kaset nih yer?

Baca buku menjejaki jutawan senyap...

Ada bisness kad?

”Eh..eh kad dia lagi... eh eh 5 kali dia punya kad kad encik FATAH...memang ada ong laa”

Haa... bisness kad jangan lupa ler. Kena buat bisness kad anda tu bila jumpa dengan sapo2. dengan kawan2 lama boleh bagi. Dengan saudara mara boleh bagi. Kawan2 kepada kawan2 yang lain boleh bagi. Saudara mara dan saudara mara kepada saudara mara pun boleh bagi. Siapa yang berminat nak tahu pasal bisness anda ler...

Kelakar kan... bisness nampak gah, namun bisness kad tak ada. Apa hal? Tapi itu dulu laa... team saifulsham.com dah dapat menilai bisness kad. Asyik buat alasan je. Sampai bila nak buat alasan... jangan buat alasan. Orang lain tanya bisness kad, kita buat alasan. ( maaf la team saifulsham.com yer )

Kalu pasal design bisness kad nih, saya memang tak reti sangat laa, kantoi sikit nak buat yang menarik. Kreativiti tak begitu menyerlah. Kalu saya buat, yang biasa-biasa aje la. Buat sendiri laa. Hehhe. Kalu nak buat yang cantik kena upah orang lain buat laa. Yer tak?

Biarpun bisness kad memang akan diperletakkan dalam dompet. Namun fungsinya cukup bermakna untuk jangka panjang. Bukan sekadar bisness kad semata-mata. Media promosi jangka panjang. Cuma kena selalu bagi bisness kad anda kepada mereka yang berjumpa dengan anda. This is my kad. Jadikan amalan. Jangan kedekut untuk membuat bisness kad sedangkan anda membuat bisness juta-juta.

Orang tak buat bisness pun ada kad nama. Tak percaya... kalu tak silap ada satu syarikat tu yang buat kad nama untuk para remaja. Kad itu simple aje la namun menarik dengan contoh2 kad yang berorientasikan remaja. Carilah sendiri . rasanya memang ada yang pernah buat kad nama tersebut. Yer tak?

Tiada wang?

Jangan risau. Anda masih ada pembantu setia yang boleh selesaikan kemelut kewangan anda. Uruskan wang anda dengan ilmu. Takdak ilmu wang anda akan hilang entah ke mana.

Tak percaya...? cuba anda pinjam rm1000. ke mana anda belanjakannya dalam masa sehari? Dah tentu macam2 perkara anda nak beli? Rm1000 dalam masa sehari? Itupun belum cukup lagi nak beli banyak menda yang berkenan. Rm satu juta pun belum tentu lagi cukup.

Rm1000 anda akan terus lenyap hilang entah ke mana tanpa pengurusan yang wajar. Cuba laburkan untuk sertai media keilmuan pasal kewangan. Rm20 pun boleh jadi rm20,000 dalam masa yang terdekat? Tapi bagaimana yer?

Saya ada satu soalan untuk anda? Bagaimana anda boleh membantu saya? Apa yang perlu saya buat?

BAGAIMANA NAK LABURKAN RM20 untuk dapatkan sehingga RM20,000 dalam tempoh 3 hari?

-Buat website domain dan hosting rm10. pastu promosikan kat mana yang patut.

Rm20.00 bukan hari itu je yang perlu kita laburkan. Laburkan sedikit demi sedikit untuk perkukuhkan, perkasakan diri anda membina benteng penahan aliran yang deras dengan media-media keilmuan yang kukuh. Dah kukuh satu, laburkan semula untuk diri anda sendiri dengan lebih banyak lagi, memang tak rugi apa-apa untuk mempertingkatkan ilmu untuk menguasai wang dalam poket dan seterusnya menggandakannya menjadi berlipatkaliganda.

Selepas itu anda bandingkan masa anda punya wang tanpa ilmu bagai dunia ana yang punya... dengan masa anda ada wang dengan ilmu pertahanan kewangan. Dah tentu ilmu anda akan terus meningkat dan income anda jugak akan mengalir dengan lebih produktif lagi... cuba lah kalu nak tahu.

Rasakan perbezaannya. Bagaimana menggunakan wang sesuka hati tanpa ilmu atau menguruskan wang sesuka hati dengan ilmu secara lebih berhati-hati.

Akhir sekali saya nak tahu laaa pasal soalan kat sini nih sekali lagi...

Saya ada satu soalan untuk anda? Bagaimana anda boleh membantu saya? Apa yang perlu saya buat?

BAGAIMANA NAK LABURKAN RM20 untuk dapatkan sehingga RM20,000 dalam tempoh 3 hari? Dalam tempoh terdekat?

Ada komen??

Cuti-cuti Malaysia..

Anda terlalu memikirkan kerja anda? Kenapa mesti bersusah payah untuk bekerja sehingga memenatkan minda anda? Anda hanya terlalu asyik dengan kerja, kerja, kerja sepanjang masa… bila masa nak cuti? Minda kita ni kena rehat jugak. Itu pentingnya cuti hujung minggu. Cuiti untuk rehatkan minda. Cuti-cuti Malaysia. ambik cuti dan tenangkan fikiran anda. Idea tak datang masa kita tergesa-gesa. Lain la masa kecemasan, haru biru dibuatnya disebbkan panik. Kalu dah panik memang tak boleh nak fikir apa-apa dah. Tak keruan dibuatnya.

Masa kita tenang aje idea kita akan mencurah-curah datang. Tak kirala kat mana kita berada. Asalkan kita dapat tenangkan fikiran dan mencari idea yang luarbiasa. Tengok aje komik yang berlambak kat pasaran. Boleh buat ke masa huru-hara? Boleh memang boleh laa. Boleh buat komik huru-hara ada ler...

Itu pasal ketenangan tu penting untuk menjana ekonomi yang lebih kukuh dengan idea yang lebih bagus dan pendapatan pun akan berlipatkaliganda. Kalu asyik membosankan diri kita sendiri setiap hari, mana nak dapat idea yang bagus-bagus. Cuti dan berfikir di luar kotak.


Aset juta-juta dengan ilmu...


Kalu duit yang ada sayap tu, duit terbang laa. Duit hangus buat hantaran. Duit yang ada roda nih, kita akan fikir dua kali nak guna. Tak ada ilmu ke bawah roda jawabnya. Ada ilmu ke atas la. Dengan duit beroda nih kita boleh bina perniagaan kita bila-bila masa sahaja kalu ada ilmu. Jatuh bangun adalah asam garam sebagai usahawan. Boleh bangkit kembali.

Kalu ada ilmu pendek kata, letak kat mana-mana pun, duk tang mana pun, ilmu dan pengalaman akan membina sebuah entiti perniagaan yang berjaya.

Kalu nak buat rumah memang makan masa yang lama. Nak musnahkan rumah tu, sekejap je. Tapi boleh bina balik rumah tu, sebab ada kepakaran dan ilmu. Kalu wang habis juta-juta sebab masalah perniagaan atau gawat. Perniagaan anda boleh dibina semula. Lain pula bagi mereka yang mudah berputus asa. Sedangkan perniagaan itu boleh dibangunkan kembali dalam masa yang terdekat. Macam kena sabotaj jugak laa. Kalu kena sabotaj sekalipun, perniagaan yang sedia ada boleh dibangunkan dengan idea yang lebih luarbiasa lagi... kena sabar dan berusaha dengan lebih gigih dari pengalaman yang lepas-lepas.

Wang boleh dicari dan lesap. perniagaan boleh dibina kembali atau ada yang bankrup?. Namun ilmu dan pengalaman akan menjadi panduan untuk perniagaan masa akan datang. Jika anda lontar kat mana-mana pun bisnes anda tetap berkembang pesat. Idea perniagaan dah ada, ilmu dah ada , duk tang manapun boleh mula berniaga. Yer tak?

Ada wang, ada bisnes tanpa ilmu anda tetap akan kecundang biarpun bisness anda gah ke arena antarabangsa sekalipun. Haaa? Takkan laa sampai ke arena antarabangsa tak ada ilmu , takdak pengalaman kot? Hehe

Kat mana nak tanya? Tumpang tanya boleh?

Dah berjaya? Hebatnya… tapi malu pulak nak Tanya? Kalu hang cari satu2 lokasi tanpa bertanya orang tertentu, ke mana anda akan pergi? Dah tentu tak tahu nak ke mana laa.

Kalu hang join explore race… wah adventure tu, mencabar minda dan fizikal. Kalah memang lain hal punya la. Yang penting nak masuk tv, nak masuk tv. Seronok jugak masuk tv yer? Nak popular laa.

Kalu tak bertanya, memang anda tak ke mana la, tak selesai explore race anda. Mana nak pergi? Ikut jalan mana? Nak buat apa? Akhirnya tak buat apa yang sepatutnya kita buat.

Sebagaimana kita nak fikir buat satu-satu benda, akhirnya lama-lama duk fikir , satu apa pun tak buat. Yer tak?

Kita nih berlainan kepakaran. Kalu dah kita nih bukan pakar masak, dan nak tahu pasal masakan tomyam, sapo yang perlu kita rujuk? Takkan mekanik motosikal kot? Pakar roti canai dah tentu perlukan pakar pemasaran untuk membuat pasaran yang lebih agresif. Yer tak? Pakar mengajar pakar …

Pakar tang tu… tak pakar tang nih… bijak subjek yang nih… tak bijak subjek yang tu… pilihan anda adalah dengan bertanya… jangan bodoh sombong. Tak elok untuk masa depan perniagaan anda.

”Eh...eh nak dengar kaset malu??”

Jika dr irfan tak bertanya pasal blog, dah tentu blog dr irfan takkan wujud sampai bila-bila. Blog saya nih biasa2 je… blog suka-suka je buat masa nih. Hehe... tau takper. Tak tau tanya ler... apa lagi yang akan diwujudkan oleh dr irfan selepas nih??

Masa tahu pasal blog nih, cuba try test jugak. Suka jugak ler nak try test and error. Sekadar nak cuba. Cuba dan cuba tapi berhenti tak buat research yang lebih lanjut. Pasnih nampak gayanya kena perkemaskan ilmu banyak2 laa. Jangan duk ketinggalan di takuk yang lama. Memang rugi kalu tak bertanya apa yang patut kita tahu untuk kemajuan perniagaan kita.


“Selagi duduk goyang kaki, tidur, makan, tengok tv dan tidur balik, selagi itulah kejayaan hanya fantasi.”

HALAMAK…ini yang tak best, zon selesa yang perlu diganggu gugat. Tak boleh ke tak ganggu zon selesa idaman hati ini... haaa? Zon selesa yang perlu usaha gigih.

Kalu nak tidur yang lebih selesa, kena cari dan perlu cari dan berterusan mencari zon selesa sebelum mendapat zon selesa dan untuk tidur balik.

Bangun dan tidur, bangun dan tidur. Asyik titun je mana nak jadi...?

Kalu nak makan, kena cari dan perlu cari dan berterusan mencari tempat yang selesa sebelum dapat makan yang selesa.

Kalu nak tengok tv, kena cari dan perlu cari dan berterusan mencari tv idaman sebelum dapat tengok tv dengan selesa.

Bukan mudah nak dapat zon selesa. Dan bukan susah nak dapat zon selesa. Sama-sama payah. Lebih baik bersusah payah dapatkan zon selesa daripada berterusan berada di dalam zon selesa itu sendiri. Hehe. Memang seronok duk di negara uttara guru…


Kehabisan ilmu?? Bila ilmu akan habis?

“Tidak takutkah sehingga kehabisan ilmu apabila semua didedahkan?”

ukur baju di badan sendiri, nak cepat kaya atau nak kaya sepanjang masa?

“Dah jadi jutawan, mesti ada rahsia-rahsia lain yang tidak diberitahu. Kalau beritahu, nanti orang akan tiru cara anda dan bersaing dengan anda!”

mereka yang meniru dah tentu akan jadi jutawan jugak...? bila? bagaimana? tatkala anda meniru dan bersaing dengan mereka yang dah berjaya. anda belum tentu lagi akan berjaya dengan 100%. banyak lagi halangan dan rintangan yang perlu anda tempuh.

# apakah perasaan anda jika hanya mendapat 3 orang pembeli dalam tempoh 12 bulan? dah tentu anda akan patah semangat. putus asa? beliau tak mudah untuk berputus asa.

# jika saya mendapat 3 pembeli aje, dan seorang costumer yang tak jadi nak membeli dari saya ( beli program urusniaga mail order) sedangkan belanja promosi tidak berbaloi dengan hasil yang sepatutnya saya dapat. lebih belanja dari pulangan modal. program niaga punya pasal bukan perniagaan sebenar. program mail order yang tak berhasil apa-apa.

2 situasi yang berbeza, dr irfan dan saya.

ilmu yang ada perlu diperkembangkan, idea sentiasa berkembang. sekalipun kena tiru, idea yang lain pulak akan timbul. memang tak dinafikan idea sentiasa berkembang sebagaimana perisian terkini yang ada di pasaran. tengok saje lah microsoft. bagaimana pula dengan model telefon bimbit terkini. takkan anda masih gunakan hp yang lama lagi? tidakkah ia berdasarkan idea jugak? model telefon tempatan m-mobile. cetusan idea mereka yang menggunakan minda mereka untuk menghasilkan produk2 yang terkini.

nak bersaing dengan cara lama? alahai... lingkup la syarikat maaaaa...!

idea sentiasa berkembang. contoh persaingan promosi syarikat gergasi digi, maxis, celcom terus bersaing dengan begitu sengit untuk mendapatkan lebih ramai pengguna. tak hairanlah kalu ada 3 bijik telefon untuk 3 telco tersebut pada seorang pengguna. sekarangpun promosi hebat dengan ejen 016 pulak. bukan sekadar cerita. promosi yang terus berkembang. mana lah tahu pasnih timbul pulak ejen 012, 019. saya pun tak terfikir nak buat promosi macam tu.kalu tak untung banyak, memang takkan buat promosi giler macam tu... bukan murah promosi macam tu. ejen 016. promosi bersiri.... pastu buat contest pulak dah. telekom tak buat ke?

tengok pulak rejoice. apa yang telah anda saksikan dari idea cara promosi yang telah dilakukan? takkan nak buat rejoice stail yang lama je. yer tak? rejoice yang pertama dah tentu berbeza dengan siri-siri rejoice yang seterusnya. pasnih rejoice apa pulak?


dengan demikian citernya kita kena berbalik kepada tips berfikir di luar kotak. soalan tersebut perlu menjadi begini,

bagaimana untuk mempertingkatkan ilmu yang telah didedahkan kepada orang lain?

bagaimana nak persiapkan diri dengan pesaing-pesaing anda?


kehabisan ilmu kena tiru? Tiru la kalu nak tiru...

Kalu mereka tiru sekalipun, berapa ramai yang akan berjaya? Kalu ramai yang berjaya dengan cara tiru meniru dah lama jadi jutawan macam dr irfan, bill gates, donald trump, dan jutawan malaysia yang sedia ada. Tetapi kenapa masih ramai lagi yang tak berjaya? Kejayaan anda tidak ditentukan oleh bagaimana hebatnya pelan perniagaan yang ada wujudkan. Tiru macam mana sekalipun tak semuanya menjadi jutawan dalam sekelip mata. Perlu ada perancangan yang lebih jitu.

Kalu kita kena tiru, dah pasti kita kena bersedia dengan pelan yang lain pulak, alternatif yang lebih canggih lagi. Idea sentiasa berkembang dari semasa ke semasa. Mungkin idea sekarang dah tak sesuai lagi untuk masa depan. Kena cari idea lain pulak. Kalu mereka nak tiru, biarkan mereka tiru. Kalu nak tiru sekalipun biarlah dengan izin tuan hak.

Lepas ni pelan perniagaan apapun dah tak menjadi apa-apa makna jika ia hanya berguna untuk masa sekarang. Masa depan kita tak tahu macam mana nak duga. Ada pelan perniagaan terkini? Kena dengar kaset LANGKAH BIJAK USAHAWAN TERBILANG.

Sudah tentunya idea yang dah lama akan bertukar ganti. Mereka yang suka-suka tiru pelan yang terdahulu dah tentu terkial-kial nak buat perubahan jika dah tak ada sambutan yang menggalakkan. Mula la tertanya-tanya nak buat macam mana pulak. Terkial-kial dibuatnya. Maklumlah, malas nak fikir, malas nak guna minda, malas nak gunapakai idea sendiri. Idea celup mana aci. Tiru bulat-bulat. Makan diri sendiri laa jawabnya satu ketika nanti.

Alihnya mereka akan guna stail lama dengan pelan perniagaan yang mereka tiru tu. Kalu jadikan model takper la. Buat perubahan dengan idea kita sendiri. Model perniagaan memang perlu ada sebagai panduan untuk membina kejayaan milik kita. kalu takder model, bagaimana nak kembangkan idea. Yer tak?

Idea sekarang tak semestinya releven untuk masa akan datang. So jangan risau laa. Idea sentiasa berkembang bagi mereka yang nak berubah dan nak berfikir. Tiru modul kejayaan orang yang dah berjaya sudah ler, pastu kena usaha sendiri laa. jangan tiru bulat-bulat tanpa izin.

Mereka yang sedang berusaha sekarangpun tetap berdepan dengan pelbagai halangan dan rintangan, apa lagi mereka yang nak meniru orang lain. Cuba fikirkan...


Idea sentiasa berkembang...

(sebagai contoh : Sebagaimana rm490 juta untuk pembangunan atlet sukan di luar negara? Apa idea anda untuk mengatasi masalah sedemikian rupa? Tak cukup tanah ke kat malaysia nih? Tak cukup pakar sukan ke kat malaysia nih? Cakap senang ler. Hehhe )

Berapa banyak anda order prepaid bulan ini?

Berapa banyak belanja anda telah keluarkan untuk membeli prepaid?
Adakah anda mahu berjimat dengan prepaid anda?
Adakah anda mahukan diskaun?

Adakah selama anda membeli prepaid di kedai,anda mendapat diskaun setiap kali membeli prepaid di kedai yang berlainan?


2004 mymode mula beroperasi dengan komisen tajaan level 50sen dan rm1.00 sahaja. selepas itu mymode terus meningkat naik dari semasa ke semasa daftar keahlian rm88. yuran rm18 dan baki modal rm70.

jun 2006 dengan daftar ahli rm65 : yuran keahlian rm54 dan baki modal rm11.
setelah anda mendaftar sebagai ajen prepaid sms, anda boleh membuat jualan prepaid secara peribadi sekitar rm500 dan mendapat satu bahagian dari keuntungan jualan syarikat.

dengan jualan rm1000 anda akan mendapat 2 bahagian.
dengan jualan rm2000 anda akan mendapat 4 bahagian.
dengan jualan rm3000 anda akan mendapat 6 bahagian.
dengan jualan rm4000 anda akan mendapat 8 bahagian.
dengan jualan rm5000 anda akan mendapat 10 bahagian.

bayaran komisen yang akan anda perolehi ialah pada setiap bulan, jika genap rm500 dalam bulan tersebut.

keuntungannya yang bakal anda perolehi sudah jelas, bukan sekadar anda boleh perolehi komisen dari tajaan anda, bahkan dari jualan peribadi anda yang tersendiri. dengan secara tidak langsung downline anda akan terus mengaktifkan diri mereka untuk memperolehi komisen setiap bulan di samping komisen mingguan.

apa yang penting di sini adalah anda boleh berjimat dan mendapat diskaun biarpun sedikit demi sedikit. sedikit demi sedikit akan menjadi gunung juga akhirnya.

setiap tajaan yang bakal anda perolehi adalah rm10 setiap ejen baru yang anda taja.

jika anda upgrade kepada MP pulak anda akan dapat rm15 setiap tajaan yang seterusnya.

jika anda berjaya duplicate rangkaian anda,

setiap urusan untuk penajaan, urusan order prepaid, anda perlu pandai sms, dah tentu anda pandai sms, kalu tak pandai sms mcam mana nak order prepaid. kena pandai sms dulu la baru boleh join.

kalu anda berjaya duplicate rangkaian anda, tidak kiralah dalam tempoh selama mana, tiada tempoh... setahun ke, 6 bulan ke, sebulan ke, kalu bijak kalu pandai. anda akan memperolehi keuntungan yang berganda dengan jualan prepaid yang mencecah jutaan ringgit itu.

biarpun untung seciput, hargailah untung yang seciput cuma itu. tak ada yang seciput memang takkan menjadi yang berkoyan-koyan banyaknya.

layari enter4money sekarang!
Layari forumsms sekarang!


sekian terima kasih.

Tuesday, July 25, 2006

mari kita tengok dan jenguk..

sila klik Tip Penting!

1. Jangan terlalu cerewet memilih warna tema (Elakkan warna tema yang pelik-pelik)

2. Jangan terlalu kedekut untuk mengeluarkan bajet. Berbelanjalah lebih sedikit jika berkemampuan.

3. Pastikan anda membuat tempahan lebih awal (sebulan - 2 bulan awal) bagi mengelakkan kelam kabut

4. Jangan terlalu berangan-angan hendak adakan majlis besar-besaran tetapi berhutang!

5. Buat bayaran tempahan awal dan pastikan kewangan mencukupi untuk membayar perkhidmatan ini.

6. Jangan mengganggu tugas mak andam semasa persiapan (adakala mak pengantin dan sedara over act)

7. Sentiasa berkomunikasi dengan mak andam dan jurugambar bagi mendapatkan hasil yang terbaik.

8. Membuat keputusan yang tepat. (Elakkan menukar2 fikiran bila hampir hari perkahwinan)

9. Tidak memburuk-burukkan mak andam dengan mak andam yang lain. (Hormati tugas mereka)

10. Hari Perkahwinan adalah hari anda. Anda mesti ceria!

selamat maju jaya...

join seminar saifulsham

meh sini kita pakat jenguk seminar... tak dapat join seminar saifulsham.com yang ini , anda boleh join seminar yang akan datang. sekian terima kasih.

Wednesday, July 19, 2006

jom! jenguk seminar

"Kini, tahun 2006, terdapat guru internet dari kalangan orang Melayu
kita!

Mereka adalah Team SaifulSham, 2 orang anak muda Melayu yang
telah berjaya menjanakan pendapatan yang lumayan melalui internet.

Klikdaftarseminar

Mengapa
anda perlu menghadiri kursus tersebut?


1.) Mungkin anda sedang bekerja makan-gaji sekarang. Duit pun cukup2 untuk belanja family. So, mungkin anda berminat untuk menambahkan pendapatan, membuat pendapatan sampingan melalui internet?

2.) Anda seorang student? Wang loan pun tak cukup dan nak graduate
lama lagi, itupun tak tentu kalo dapat kerja. Apa salahnya anda mempelajari tentang perniagaan internet dari mereka yang telah berjaya!

3.) Anda suri-rumah? Boring kat rumah, anak-anak semua pergi sekolah. Apa salahnya menggunakan masa yang ada untuk menambahkan wang melalui perniagaan internet.

Marilah kita hadir beramai-ramai ke kursus Saifulsham.
Kursus sesi
pertama pada 8 Julai dah totally SOLD-OUT.
Marilah kita ke Sesi ke-2
pula.... pada 23 Julai nanti!

Klik Untuk Mendaftar ke Seminar

Seminar "Rahsia Buat Duit Dengan Internet" Sesi 2
(Bahasa Malaysia)

Tarikh : Ahad, 23hb Julai 2006
Masa : 8.45
pagi hingga 5 petang
Tempat : Berjaya Times Square Hotel & Convention
Centre, Kuala Lumpur"


daftar seminar saifulsham

klikdaftarseminar

petikan :

"Assalamualaikum... Pada tahun 2004 dahulu, saya pernah sertai kursus
introduction Internet Marketing yang dijalankan oleh guru internet Alex
Mandossian dan Armand Morin. Masa tu memang ramai yang hadir di dewan sebuah hotel di KL dan kami semua memang excited mendengar penerangan yang diberi, termasuk tips-tips mengenai enjin carian, pemasaran dan salescopy yang baik. Di dalam kesesakan orang ramai, sempat juga saya menyalin nota kerana apa yang diceritakan amat berguna. Tetapi kursus tersebut hanyalah introduction sahaja, dan intro itu pun hanya untuk 3 jam.

Kalau nak dengar semua tips, kena mendaftar untuk kursus di Singapore! Kerana pada masa tu, kursus tersebut belum ada lagi di Malaysia. Saya pun fikir, takpelah, saya ada member kat Johor Bahru, boleh tumpang, ataupun pergi lepak dgn member sorang lagi yang kat Singapore tu.... Jadi, saya pun pergi beratur untuk mendaftar. Bila sampai giliran saya, saya tanya, berapa harga untuk kursus 2 hari kat S'pore tu...? Terbeliak mata saya mendengar bahawa kursus itu berharga lebih kurang RM4000 duit kita! Manalah saya nak cari wang sebanyak itu! Saya pun terus minta maaf kat orang tu dan dengan muka buat-buat selamba, terus beredar dari situ.

Itu 2 tahun yang lalu.... Kini, tahun 2006, terdapat guru internet dari kalangan orang Melayu kita! Mereka adalah Team SaifulSham, 2 orang anak muda Melayu yang telah berjaya menjanakan pendapatan yang lumayan melalui internet.

Mengapa anda perlu menghadiri kursus tersebut?

1.) Mungkin anda sedang bekerja makan-gaji sekarang. Duit pun cukup2 untuk belanja family. So, mungkin anda berminat untuk menambahkan pendapatan, membuat pendapatan sampingan melalui internet?

2.) Anda eorang student? Wang loan pun tak cukup dan nak graduate lama lagi, itupun tak tentu kalo dapat kerja. Apa salahnya anda mempelajari tentang perniagaan internet dari mereka yang telah berjaya!

3.) Anda suri-rumah? Boring kat rumah, anak-anak semua pergi sekolah. Apa salahnya menggunakan masa yang ada untuk menambahkan wang melalui perniagaan internet. Marilah kita hadir beramai-ramai ke kursus Saifulsham. Kursus sesi pertama pada 8 Julai dah totally SOLD-OUT. Marilah kita ke Sesi ke-2 pula.... pada 23 Julai nanti!

Seminar "Rahsia Buat Duit Dengan
Internet" Sesi 2 (Bahasa Malaysia) Tarikh : Ahad, 23hb Julai 2006 Masa : 8.45
pagi hingga 5 petang Tempat : Berjaya Times Square Hotel & Convention
Centre, Kuala Lumpur "


ada apa dengan internet marketing??

Ada apa dengan www.smartusaha.com ???

Julai 2005 hingga Julai 2006 , income dah 4,5 angka? Ulangtahun siapa tu…? Ada hadiah nak bagi ker?

Apa yang best sangat pasal www.smartusaha.com ??

Assalamualaikum…

Apa khabar semua terutama otai-otai internet dan marketer2 internet yang dah berpengalaman dalam dunia internet dan juga jutawan internet yang budiman serta mereka yang baru nak mula niaga internet. Moga sehat semuanya selalu.

Luarbiasa boleh!
Luarbiasa positif!
Luarbiasa ceria!
Luarbiasa sungguh-sungguh!
Luarbiasa bagus!

Dua tiga hari nih buntu idea nak tulis pasal apa… itu pasal sepi seketika nih… itu pun kalu ada yang membaca blog saya laa…

Hari ini saje je nak tanya khabar semua yang bergiat aktif dalam dunia internet masa kini. Bukannya apa… rasanya macam dah lama tak jenguk internet nih sejak 2, 3 hari nih. Saya nih bukannya tahap pakar, macam nih laa gerangannya.

Maka terpaksa la ulang alik ke cyber cafe untuk menjenguk bisness online dan menjana wang cyber yang tak seberapa, bukan website www.wangcyber.com tau… tak ada kaitan dengan www.wangcyber.com namun site tersebut menjadi rujukan bisness internet boleh lah. Kerja sambilannya yang lainnya download ebook percuma kat internet nih. Download aje la mana yang patut untuk rujukan dan panduan perniagaan yang tak seberapa nih…

Fokus utama setakat nih program affiliate aje la. Itupun join free je. Kalu setakat nak join free dalam program affiliate memang sapo2 pun boleh join. Terutamanya saya nih yang tak ada modal nak join dengan bayaran yang tertentu, memang boleh join la dengan program affiliate nih. Daftar secara percuma dan buat promosi.

Sori la tak ada hadiah nak bagi kpd sapo2 yang sambut ulangtahun tahun ini… doa maju jaya aje laa. Saya nak fokuskan kepada satu web yang saya bagi tumpuan sejak dua menjak menjadikannya sebagai rujukan online iaitu website www.smartusaha.com
Dan blognya www.blog.smartusaha.com . Kenapa website tersebut?

Bukan apa, cuma nak ucapkan selamat ulang tahun je dan tahniah di atas kejayaan yang telah saudara smartzul perolehi setakat ini. Dan teruskan usaha anda dengan penuh semangat dan iltizam yang berkobar2 biar apapun halangan yang mengundang tak terduga. Hehhe…

Itu salah satu website dari penggerak internet yang saya ikuti perkembangannya buat masa nih. Yang lain pun saya jenguk2 juga seperti

www.rahsiainternet.com
www.saifulsham.com
www.sukeri.com
www.tuahemas.com


apa lagi…saya dah bookmark untuk kunjungan setia saya sebagai rujukan bisness internet. Banyak menda lagi yang saya nak donlodkan dari internet. Kiranya ambik jalan copy paste je dan buat rujukan, sementara dapat hasil yang mengguni sebelum dapat yang menggunung.

Kalu pasal info dan bisness internet nih bukan ambik pusing sangat la dulu, namun berpusing jugak nak cari income untuk maintain belanja internet nih. Alihnya tak balik modal, lebih belanja dari pendapatan.

Bukannya apa sangat, sebagaimana artikel KUASA FOKUS, kalu dah itu ini nak join, fokusnya akan hilang. Jadi sebagai panduan untuk mereka yang baru nak berjinak dengan internet dan suka sangat buat promosi secara membuta tuli hentam krimo. Baik hentikan sahaja promosi anda yang tak tentu hala tu. Buang karan je. Gunakan wang belanja anda dengan sebaiknya untuk melipatgandakan aliran tunai anda secara lebih konsisten dengan lebih komitmen melalui kuasa ilmu dan kuasa fokus.

Takdak ilmu memang tak boleh nak dapat sebarang hasil yang lumayan. Anda tidak akan kerugian apa2 jika dalam tempoh enam bulan akan datang, anda akan menikmati hasil yang anda harap2kan. 6 bulan dari sekarang... 9 bulan dari sekarang... 12 bulan dari sekarang...

Bukan apa, pengalaman saya sendiri berkaitan pasal buat promosi nih, kekadang cukup memenatkan bila satu apapun tak dapat nak hasilkan sebarang pendapatan yang lumayan. Kalu nak dihitung, memang banyak rugi dari untung. Putus asa pun ada dengan internet nih. Memang mitos betul laaa.

Apa lagi yang anda perlu tunggu? Namun kena ingat jangan tergopoh gapah. Nanti anda jugak yang rugi. Mulakan satu persatu… buat masa ni saya nak fokuskan kepada affiliate melalui blog saya.

Saya akan tingkatkan promosi dengan blog saya sambil menimba pengalaman membuat promosi secara online.

Panduan internet

Kepada anda yang tak ada pengalaman dan baru nak berjinak dengan internet, elok rasanya anda ikuti panduan dan cara yang berkesan dari mereka yang telah berjaya. Saya pun sedang berusaha ke arah itu. Maklumlah baru nak mula mengikuti panduan yang sepatutnya saya ikuti. Kalu setakat redah tu, siapapun boleh redah…

Apapun masih belum terlambat untuk meneruskan usaha yang lebih gigih ke arah itu, jika mahu. Anda boleh bangkit dan terus berusaha selagi terdaya. Sedangkan www.smartusaha.com terus bangkit dari kekecewaannya ( lebih kurang laa) akibat hackdown. Memang down laa sapo2 yang kena smackdown. Namun itu bukan kata pemutus untuk berputus asa.

Itu sebabnya saya bawak cerita pasal www.smartusaha.com , ada cerita yang menarik tentang website tersebut selain dari smackdown dan hackdown yang dialaminya itu. Kalu kena knockdown sekali pun , kita perlu bangkit dan berusaha memperbaiki apa yang telah berlaku. Lain kali kita akan terus berwaspada berdepan dengan segala kemungkinan yang tak terduga.

Apahal sekalipun saya ucapkan tahniah dan syabas kepada www.smartusaha.com lantaran menjadi penggerak kepada informasi bisness internet dan rujukan semasa kepada pengguna internet yang dah lama mahupun yang baru. Berkongsi maklumat yang bermanfaat pasal perniagaan internet. Terutamanya saya nih...

Saya ambik contoh www.smartusaha.com sebagai contoh sahaja. Mana2 website pun perlu berwaspada kepada situasi yang tak disangka2 sebagaimana yang telah berlaku kepada www.smartusaha.com, yer tak? Sori la dah banyak sangat sebut pasal smartusaha nih, nanti kang naik mendadak pulak ranking dan trafik dia Tapi tak per la sekadar nak merancakkan lagi perkembangan informasi perniagaan internet.

blog

Pasal blog nih, kita kena post sekali sehari aje ke? apa yang saya tahu kalu kita posting banyak2 dalam blog kita walaupun artikel yang berbeza ia akan dianggap sebagai spam. Banyak posting dalam satu-satu masa. Kalu begitu saya terpaksa la tulis panjang lebar sikit untuk tatapan pembaca biarpun tulisan saya ni tak seberapa sangat. Apakah jawapan anda jika anda tahu???

Saya punya blog macam nih la buat permulaannya, kalu ada rezeki akan saya pertingkatkan ke dalam website berbayar suatu hari nanti. Tungguuuuuuuu...! nantikan kemuculan website .com saya pada masa depan... bila??


Posting banyak2?

kita tulis satu cerita 1, cerita 2, cerita 3, pastu cerita 1 kita posting hari ini. Esok posting untuk cerita 2, pastu lusa kita posting cerita 3 dan begitulah yang seterusnya. Kalu hari itu juga kita posting berselang seli banyak kali dan bukan sekali posting aje hari itu. Blog kita akan disenaraibawahkan oleh enjin pencari. takder la sampai kena senaraihitam pulak. Maksudnya bukan topten la jadinya. Lain kali pulak laa kena tunggu nak naik up ranking oleh enjin pencari. Yer tak?

Kalu dah jadi begitu ia akan di senaraikan dalam ranking yang ke bawah dan bukan muka depan dalam search enjin. Yer tak? Kalu saya tersilap tolong betulkanlah yer… itu yang saya tahu laa… banyak lagi yang nak study pasal marketing nih… so kalu sapo2 yang nak buat rujukan pasal marketing nih, bleh lah rujuk smartzul ( iklan ).

Tingkatkan informasi dan rujukan internet agar anda tidak kerugian membuat usaha yang tak membuahkan hasil yang berpatutan.

Nampaknya smartzul kena lebih berjaga-jaga dan membuat benteng pertahanan yang kukuh lagi untuk bulan julai 2007 tahun hadapan. …Hehhe gurau aje laa…

Tapi kita tak tahu bila mereka akan berusaha ke arah itu. Yer tak? Cuma kena siap sedia dengan segala backup yang ada laa.. sediakan backup sebelum mereka menceroboh. Hidup smartzul !!!

ROTI CANAI?

Sebelum tu jangan lupa dapatkan resepi roti canai yang enak. Lagi baik kita buat sendiri. Lagi jimat. Boleh buat untuk keluarga dan juga untuk jualan jika mahu. Roti canai lagi? Lagi lagi roti canai daaa…!

Aik tetiba pulak masuk bab roti canai..?
Apa yang best sangat pasal roti canai tu, haaa??

Fokus pasal roti canai affiliate daaa…

Itu la yang hang tak tau, kalu hang beli satu, nak satu lagi. Kalu beli satu lagi nak bungkus bawak balik ke rumah. Tapi kalu boleh buat roti canai kita sendiri lagi best apa...? Sendiri yang bikin roti canai dan sendiri yang jual roti canai lagi best.

Itu cadangan yang cukup bagus.

Jom! Makan-makan roti canai yang best. Buat sendiri lagi best daaaa…

PESTA JOM MAKAN-MAKAN!

Jom makan-makan! Makan-makan roti canai...

Bukan apa, kita nak masukkan menu jom makan-makan nih dalam pesta jom makan-makan roti canai, berapa banyak mahu makan daaa...? kalu dah minat pasal roti canai, memang tak boleh nak tinggal punya, tiap2 hari mesti pekena roti canai laa. Kalu tak pekena roti canai memang tak senang duduk la jawabnya.

pergi jangan tak pergi..

Pergi jangan tak pergi... pergi jangan tak pergi...

KARNIVAL PENGGUNA..!

karnival pengguna pun kita kena pergi... kalu tidak macam mana kita nak tahu hak kita sebagai pengguna. Nak beli gandum untuk roti canai, minyak untuk roti canai, telur untuk roti canai dan extra produk roti canai yang lain... haaa ketahui hak anda sebagai pengguna.

Nak tahu hak kita sebagai pemakan roti canai di kedai kopi sebagai pelanggan tetap jom makan-makan roti canai. Jangan teraniaya oleh peniaga yang ambik kesempatan ke atas diri anda. Roti canai? Karnival pengguna? Pesta jom makan-makan? Dan tak lupa juga mega sales yer...

Jangan lupa belikan hadiah istimewa. Hadiah hari merdeka nanti. Sila klik hadiah istimewa. Apahal resepi roti canai dengan hari merdeka pulak? Roti canai pun nak buat hadiah ker??

Memang ada kaitan apa...? Hari kebangsaan nih dah hampir, kena buat sambutan bulan kemerdekaan pulak. Kena beli bendera malaysia banyak2 laa sambil jual roti canai enak kita nih. Bendera malaysia boleh jual, roti canai enak boleh jual. Buat hadiah yang tersayangpun boleh.

Apa hal pulak dengan WEDDING OF THE YEAR SITI NURHALIZA??

Lagipun bulan kemerdekaan nih cukup bermakna untuk siti nurhaliza dan datuk Khalid, kita akan saksikan wedding of the year untuk tahun ini, ogos 2006. apahalpun selamat berbahagia kepada siti nurhaliza dan datuk khalid yang akan naik pelamin tak lama lagi. Naik pelamin daaaa...

Naik pelamin dengan gaun indahnya... mahal wooo... gaun siti nurhaliza rm40,000 woooo... berapa punya mahal daaa...gaun punya pasal. biasalah gaun pengantin yang popular. Gaun siti nurhaliza...

Lepas tu buat persandingan gemilang dengan gaunnya yang berkonsepkan taman. taman kat mana yer?


MERDEKA! MERDEKA! MERDEKA! MERDEKA!


TAHUN INI SAMBUTAN BULAN KEMERDEKAAN YANG KE BERAPA?

31 OGOS 2006?

Senarai produk hari kemerdekaan?

Cenderamata hari merdeka?

Roti canai, bendera malaysia, peta malaysia, siti nurhaliza, datuk khalid, pelamin , wedding of the year, gaun siti nurhaliza, persandingan berkonsepkan taman dan bulan kemerdekaan.

SELAMAT DATANG OGOS 2006! BULAN KEMERDEKAAN MALAYSIA.

Merdeka!
Apa erti merdeka pada diri anda?


Bagi saya erti merdeka ialah saya kena beli bendera malaysia dan terpaksa kibarkan jalur gemilang. Jalur gemilang memang gemilang jika rakyatnya turut gemilang. Jangan lupa beli bendera malaysia dan jual banyak2. memang bulan rezeki untuk peniaga2 yang menjual produk cenderamata hari kemerdekaan pada bulan ogos ini.

Namun ia akan menjadi tak berapa gemilang kalu anda tengok slot BUDIMAN ZAMAN dalam tv RTM, cerita pasal bendera buruk yang masih dikibarkan dan tak berganti-ganti dek berhujan dan berpanas tanpa sebarang ganti... alahai...


Apa ada pada Peta malaysia...?

Apasal dengan peta malaysia? Tahun depan pulak kita akan membuat sambutan lagi meriah iaitu sambutan tahun melawat malaysia 2007. Orang panggil dan sebut pasal tourism malaysia.

Cuti-cuti malaysia... siapa pemandu pelancong? Hotel-hotel pelancongan? Tempat menarik untuk pelancong berkunjung? Masakan malaysia untuk pelancong?

Nampaknya penjual peta malaysia akan makin popular menjadi-jadi la disebbkan tahun melawat malaysia nanti. Inilah peluangnya untuk peniaga2 memperolehi pendapatan yang lebih dengan kehadiran pelancong yang melawat malaysia dan duduk lama-lama kat malaysia. Bukan setakat penjual peta malaysia sahaja yang untung. Siapakah penjual peta malaysia yang tersohor itu?? Cuba teka dan cari...

Hadiah?? Hadiah apa yer?

Nak cari hadiah? Hadiah apa yang sesuai untuk yang tersayang? Kristal? Roti canai? Bendera malaysia? Lagi bagus berikan mereka hadiah resepi roti canai dan bendera malaysia kepada keluarga anda...

Yang utama sekarang adalah hadiahkan buku panduan rahsia yang istimewa sila klik sini untuk rahsia

Sekian terima kasih banyak2. jumpa lagi di lain siaran. Dah banyak celoteh saya hari ini. Silap salah harap maafkan. Wassalam.

Friday, July 14, 2006

melipatgandakan pengetahuan anda....

JANGAN BIARKAN DIRI ANDA TERKONTANG KANTING SENDIRIAN. DAPATKAN DARI MEREKA YANG PUNYA PENGALAMAN DAN SEDIA MEMBANTU ANDA.

jika anda mahu membina kejayaan dalam bisness internet anda bleh membuat rujukan mana-mana link yang disediakan :

klikweb1
klik
web2
klik
web4
klik
web5
klik
web6
klik
web7
klik
web8
klik
web9
klikweb10
klikweb11
klikweb12
klikweb13
klikweb14
klikweb15
klikweb16

klikweb17
klikweb18
klikweb19
klikweb20

kepada anda yang berminat bleh dapatkan maklumat dan info yang berguna sebagai rujukan anda dan mula menjana income secara sambilan dari perniagaan internet anda.


anda tahu, minda takkan beku.
dah tahu, dapat ribu-ribu...

apa yang perlu anda tahu adalah meningkatkan pentahuan anda dengan lebih bijak lagi dengan segala panduan dan tunjuk ajar dari mereka yang telah berpengalaman. anda hanya perlu mengikuti jejak langkah mereka yang telah berjaya.

berapa kali gagal sebelum anda berjaya??

jika anda telah berkali-kali gagal. anda perlukan mereka yang berpengalam untuk menuju ke puncak jaya. teruskan usaha membina kerjaya yang lebih gemilang...



selamat maju jaya...sekian terima kasih.

Wednesday, July 12, 2006

TUMPUAN UNTUK BERJAYA...

TUMPUAN UNTUK BERJAYA...

fokus yang hilang?
fokus yang hilang? masih mencari-cari...?
maskahwin yang hilang? belum kahwin lagi, kena kumpul duit hantaran berpikul2.
permata yang hilang? dah kahwin dah...? moga-moga bahagia.

jika fokus anda dah hilang, memang gerenti takdak tumpuan. asyik duk fikir melilau serata tempat. serupa jugak dengan solat. hilang punca kalu tak fokus betul2. kekadang kalu fokus dah hilang, nak menulis pun jadi buntu. apa bentuk gangguan sekalipun, boleh jadi naik hangin satu badan dibuatnya. terutama yang melibatkan nyamuk. nyamuk nih macam2 jenis. kalu tak mudaratkan orang takper. ini tidak, menyusahkan orang lain ada laaa... yer tak? terbantut idea dibuatnya.

Sekiranya anda seorang yang baru nak berjinak2 dan baru nak mengenali dunia internet dan nak cuba2 berniaga dalam internet, anda perlu memberikan tumpuan yang lebih kepada memperkasakan minda anda dengan info-info yang berkaitan dengan internet pada peringkat permulaan ini. anda harus ingat akan cabaran yang bakal anda hadapi. bukan semudah yang anda sangkakan jika anda mahu berjaya dalam arena yang cukup pantas meledak masa kini. Bukan anda sahaja bahkan orang lain yang telah melaluinya saban hari.

Siapa yang tak bosan kalu menda yang kita promosikan itu tak mendapat sambutan yang menggalakkan.Saya sendiri dah naik bengung berdengung dah pasal buat promosi nih, boleh dikatakan terkial-kial tanpa panduan. tanpa mengetahui cara yang berkesan untuk membuat promosi dalam internet nih. Sapo lagi yang nak nolong jika kita sendiri tak mencarinya dan memberikan fokus kepada apa yang kita ingin laksanakan? Yer tak?

Tapi itulah yang terpaksa saya lalui, promosi bertalu-talu. mana sahaja ruang iklan yang boleh diletakkan iklan, saya letak. sekadar promosi tanpa sebarang fokus yang khusus. maklumlah dah dapat website. percuma pulak tu, akhirnya hilang tak dapat apa2 hasil. tak dapat hasil yang lumayan yang diharapkan.

jika anda mahu, anda perlukan fokus dan komitmen kepada perniagaan internet anda. jangan main agak-agak dan meneka semata-mata. anda perlu sentiasa belajar dan membaiki teknik pemasaran yang boleh menghasilkan pulangan yang maksimum yang anda harap-harapkan.

Jika gagal sekalipun , anda masih berpeluang untuk bangkit kembali dengan semangat dan iltizam yang baru. Jangan mudah putus asa dengan halangan yang sekelumit dan cukup mencabar fokus anda terhadap perniagaan yang anda mahu laksanakan..

Halangan apa sekalipun anda tetap perlu hadapinya dengan sebijak-bijaknya. Fokus yang bersimpang siur memang tak boleh nak dielakkan jika anda mengejar itu ini. Kenapa berlaku demikian? Mungkin anda hilang sabar dengan apa yang telah anda lakukan. Tambahan pula digembar-gemburkan dengan hasil yang cukup lumayan dengan hanya berniaga di internet.

Berniaga di internet memang nampak mudah. Kacang je, dah siap website pastu uploadkan dan promote aje la... dan tunggu hasilnya yang menggunung bakal anda perolehi. “kejap lagi, kayo aku... sukanya aku, pakcik kayo laa...fuyoooo orang kaya laaa...” rasa tak sabar- sabar nak kaya cepat.

Berniaga di internet bukan sekadar nak cepat kaya je. Bukan nak jadi JUTAWAN SEKELIP MATA. Anda kena ada caranya yang betul. Tak tau cara yang luarbiasa lebih efektif, maka kecundanglah anda. FOKUSKAN ! FOKUSKAN! FOKUSKAN!

Lumayan entah ke mana. Modal entah ke mana. Untung entah ke mana. Hilang macam gitu je. Apa yang pastinya anda akan terumbang-ambing tak tentu arah. Lepas tu,orang lain pulak yang terpaksa dipersalahkan. Pasal apa? Pasal fokus punya pasal yang tak diuruskan dengan sebaiknya. Bukan sekadar masa je nak kena urustadbir dengan sebaik-baiknya. Yer tak?

Apa hal sekalipun uruskan masa anda, uruskan emosi anda dan uruskan fokus anda dengan cara yang lebih berkualiti dan boleh menghasilkan pendapatan yang berlori-lori. Jangan hilang fokus dengan perkara2 yang tak tentu hala nak buat. ini seringkali berlaku kepada anda yang bercadang nak pergi ke mana-mana dengan membawa wang tunai yang berkepul2 atau dengan kad kredit dengan berada di mana2 lokasi perniagaan.

Apa kerja sekalipun perlukan fokus. Sekadar terbatuk2 dihujung tangga, takdak gunanya apa kerja yang kita buat. Kerja apapun tak menjadi apabila anda hilang fokus utama yang anda targetkan.

Fokus bermakna : income berpikul2.
Tiada fokus : komitmen menerewang.

motivasikan diri anda...

motivate ! activate! duplicate !

motivasi? selalu kita dengar motivasi di tv3, radio, rtm dan dengar dalam kaset2 motivasi serta membaca buku motivasi. motivasi memang perlu ada dalam diri kita. kalu takdak motivasi memang tak boleh nak nolong laa. motivasi bukan sekadar teori, tapi praktikalnya kena ada. tapi adakalanya kita sekadar dengar aje la. namun demikian sememangnya sifat motivasi macam tu, kena terima hakikat laa. takkan nak pekena motivasi smackdown kot?

kalu kena yang hackdown pulak? hackdown memang tak dinafikan akan membuatkan kita bermaya untuk seketika. seketika cuma. sebab kita boleh bangkit kembali dari masa suram kita apabila kita berdepan dengan sebarang halangan. maklumlah nak berjaya nih banyak halangan yang akan kita tempuh. kalu tidak, dah lama saya jadi orang kaya... yer tak?

saya memang suka dengar motivasi, sekadar dengar aje la secara teorinya. kalu berkesan dan terkesan apa-apa mesej motivasi yang disampaikan oleh motivator, itu terpulang kepada individu masing2 la. pagi motivasi, tengahari motivasi, petang motivasi, malam pun motivasi. pagi buta pun motivasi. pendek kata hidup dalam dunia motivasi. rasa bersemangat bila termotivasi. yer tak? selalu motivasikan diri sendiri. kalu diri sendiri takdak motivasi macam mana nak menggerakkan diri kita ke arah kejayaan.

kepada anda yang dilanda kecewa yang amat sangat terkena smackdown atau hackdown, jangan mudah mengalah. mereka hanya mahu melihat anda berhenti. mereka mahu tengok anda rebah. itu sahaja. kenapa mesti mengalah sedangkan kita boleh bangkit kembali di kemudian hari dengan suatu azam dan cita-cita yang lebih gemilang lagi. oleh itu motivasikan diri anda setiap hari.

anda kecewa, mereka ketawa. mereka ketawa, anda merintih. jangan biarkan mereka tergelakkan anda lantaran anda kecundang sekerat jalan.

nak motivasi? bleh klik kat sini ( klikwebmotivasi)

skim cepat kaya. skim terpantas luar dari kebiasaan di abad ini.

skim cepat kaya. skim terpantas luar dari kebiasaan di abad ini.

anda mahu sertai skim cepat kaya yang sebenarnya cepat kaya? selalunya kita yang biasa-biasa nih macam kabur begitu je tengok orang yang kaya. kalu dia dah kaya, saya pun nak kaya jugak... rasanya dah terbukak bijik mata nak fokuskan dengan kekayaan yang sebenarnya dalam urusan perniagaan internet.
namun demikian skim cepat kaya nih perlukan komitmen dah fokus yang cukup tinggi. kalu tidak, ia akan menjadi macam skim cepat kaya yang biasa anda dengar dan tahu di pasaran luar sana. anda yang dah join tentu dah tahu awal dan akhirnya skim sedemikian rupa. yer tak?

saya tidak mahu mengajak anda untuk menyertai apa2 program yang diistilahkan sebagai program semata-mata. dengan skim ini anda akan terus menjadi kaya dan kaya, namun hakikatnya anda tetap mendapat sekelumit sahaja. hanya sekelumit sahaja yang anda dapat walaupun anda terus berusaha keras ke arah melipatgandakannya setiap saat dan setiap minit. tapi memang berbaloi la wlaupun dapat sedikit yang diberi, namun banyak manfaatnya kepada ramai orang.

anda tentu dah tahu apakah skim yang cukup pantas itu? saya pasti anda tentu akan dapat mengesan skim tersebut berada di mana? secara percuma atau berbayar? anda memang takkan kerugian, kerana ia akan dapat membekalkan suatu pertahanan kepada diri anda dari terjebak ke kancah skim cepat kaya yang berbentuk program yang tidak begitu meyakinkan.

bagi saya memang yer laa program skim cepat kaya akan mengkayakan orang atas sepenuhnya terutamanya skim binary. "dah elok2 duk atas pergi masuk syarikat MLM yang sebenar, pastu terpaksa bermula dari bawah. dapat sikit-sikit laa. lambat pulak tu. BODOH BETUL! DUDUK ATAS ELOK-ELOK, PI JOIN SYARIKAT LAIN PULAK?" memang kena balun laaa. yer tak?

namun skim ini berkonsepkan menang-menang. anda sendiri yang tentukan ke manakah hala tuju yang anda mahu. anda tahu...anda buat. anda tak tahu... anda rugi. anda tak buat apa-apa anda akan termenung.
anda sememangnya betul2 akan kehilangan fokus tanpa skim cepat kaya yang terpantas buat masa ini. jika tak berbaloi untuk diri sendiri sekalipun, kita boleh nolong orang lain pun dah kira ok juga laaa. saya tolong awak, awak yang untung. awak tolong saya, saya juga yang untung.sama2 dapat manfaat.

terpantas macam mana sekalipun... fokus kena ada. komitmen pun kena teguh. jika tidak, sia-sia aje skim cepat kaya yang terpantas luarbiasa dari kebiasaan tajaan mana2 individu sekalipun sekalipun.
sekian wassalam.

wassalam

anda mudah putus asa??

[Fri 2 Jun 2006
Posted by Irfan Khairi under Tip Kejayaan

“Pada tahun pertama saya menjalankan perniagaan Internet (7 tahun lepas), saya cuma berjaya mendapatkan 3 pelanggan sahaja (3 pelanggan dalam masa 12 bulan!). Adakah saya putus asa? Apa akan terjadi sekiranya saya putus asa? Mungkin sekiranya saya berputus asa ketika itu, saya tidak akan capai ke tahap saya kini…”]

Costumer, costumer dan costumer...

Memang banyak kos terpaksa dileburkan untuk mencari cost-tumor...

3 costumer je? Alahai.. dah banyak tu dalam tempoh 12 bulan. Saya pun dapat 3 costumer jugak, tetapi melalui program urusniaga MAIL ORDER yang diiklankan dalam surat khabar bermula sejak tahun 2000 lagi. Biarpun dah tak buat lagi benda yang tak boleh dapat hasil dengan program tersebut, saya dapati iklan tersebut masih ada lagi. Fuyooo.. macam mana dia orang buat?? Cuba try tengok la dalam iklan surat khabar tu.

(Bisness dari rumah. Mengisi sampul surat. Bayaran mingguan dijamin. Kirimkan sampul surat bersetem.)

Ada la dekat dua tiga guni kertas fotostat yang telah saya fotostatkan ( nak bagitau banyaknya) memang banyak apa…??

Peh..! dijamin dapat bayaran mingguan. Kita yang terpaksa kuar belanja mingguan, bukan dia yang bayar pada kita. Kena fotostat risalah niaga la. Kena fotostat mastercopy buku panduan niaga la. Pastu kena buat iklan laa. Cari nama2 prospek berpotensi laa... iklan pulak sekali-sekala je dalam surat khabar. Bukan ada banyak sangat modal kita nak keluarkan untuk buat iklan. Mahal youuuuu...!

Itu pasal tak dapat hasil yang lumayan. Suka sangat memburu peluang. Akhirnya tak dapat apa2. sekadar berhabis duit untuk perkara yang tak begitu membantu. Nak kaya punya pasal. Memang nampak mudah. Tapi tak semudah yang disangkakan.

Pada hakikatnya, kita terpaksa membelanjakan wang kita berpikul2 terlebih dahulu sebelum dapat hasilnya. Tapi kalu join menda begini memang takkan dapat bertahan lama punya. Nampak tak berfaedah je untuk jangka masa panjang.

Siapa yang dah join dia tahu ler, tapi apa yang kita dapat pelajari dari bisness mudah tersebut adalah asas MAIL ORDER aje laa. Fotostat borang pesanan. Terima bayaran. Hantar produk risalah panduan tersebut kepada costumer. Pastu costumer kita buat serupa kita buat. Pastu costumer duplicate pulak ler program tu.

Pastu saya beralih kepada program internet pulak. Berhabis duit jugak untuk internet nih. Namun demikian saya tidak menggunakan cara yang berkesan untuk melipatgandakan income melalui medium internet. Pakai hentam keromok je. So, tak dapat-dapat hasil yang diharapkan... namun memburu peluang dalam surat khabar masih lagi diteruskan ketika itu. Kiranya dua-dua la saya buru.

Memang degil jugak pasal memburu peluang nih. Memang tak putus asa. Kalu benda dah tak begitu menjadi lebih baik kita tinggalkan aje daripada membuang masa membuat benda yang entah bila nak dapat hasilnya. Belanja keluarnya banyak, aliran tunainya entah ke mana. Untung takdak. Modal pun takdak.

Makluman untuk anda : Pada yang baru nak mula dengan internet. Elok rasanya mencari info yang berguna sebagai persediaan dan pertahanan diri untuk berdepan dengan halangan dan rintangan dalam dunia perniagaan internet. JANGAN TERGOPOH-GAPAH. Kalu tak dapat pembeli sekalipun, anda tidak akan kecewa dan anda tidak mudah untuk berputus asa.

Saya sendiri sedikit demi sedikit akan tingkatkan informasi tentang perniagaan internet dengan lebih banyak lagi. Maklumlah dah banyak berhabis dengan cara yang tidak begitu efektif. Jika dah ada cara yang lebih efektif dan luarbiasa, kita gunakan dengan sebaik-sebaiknya. Belajar sepanjang hayat youuuuuuu.... Lagi banyak info, cerah masa depan!

Jika anda mengambil keputusan untuk membina kerjaya anda sebagai peniaga internet, anda pelajari selok belok dan asas perniagaan internet secara sedikit demi sedikit supaya anda akan dapat memperkuatkan daya tahan anda kelak apabila berdepan dengan rintangan yang pelbagai. Biarpun anda sekadar mempunyai asas perniagaan internet, anda masih mampu menjana pendapatan yang lumayan jika anda menggunakan kaedah yang lebih berkesan. Terutama kat sini (sila klik).

Ikhlas,

Wan abdul fattah
Emel : jagat_raya2000(at)yahoo.com

Monday, July 10, 2006

HILANG TUMPUAN KER???

ASSALAMUALAIKUM...

kita tengok pulak pasal citer nih...yang nih gua nak pinjam sikit pasal fokus mengfokus... cakap pasal fokus nih, kalu dah hilang fokus kat jalan raya, jadi lain macam laaa... hilang fokus pada nak bincang apa2 pulak... cakap tajuk lain menyampuk tajuk lain... kacau daun orang cakap.

sapo yang hilang fokus memang takkan dapat menghasilkan hasil yang berkualiti sekadar melepaskan batuk di tangga sahaja.

dah ada keizinan nak tulis, kita ambik je buat panduan mana yang patut... pada penulis yang menulis artikel nih... kiranya terima kasih banyak2 laaa... lain kali kita buat background quote mana2 artikel yang saya petik. pasnih saya olah balik dengan idea saya pulak... BOLEH???

ikhlas : wan abdul fattah

emal : jagat_raya2000(at)yahoo.com

"Kuasa Fokus

Assalamu'alaikum & salam sejahtera,


Sepertimana perniagaan secara konvensional, perniagaan melalui internet atau online ini juga memerlukan kita memiliki ciri-ciri ataupun attitude yang baik dan positif. Antara yg terpenting adalah FOKUS . Hanya satu perkataan iaitu fokus.. Saya suka mengingatkan diri sendiri dan juga pembaca, fokus terhadap apa yg kita lakukan adalah amat penting. Buatlah apa sahaja, jika anda tidak fokus dan ber-istiqamah, nescaya amat sukar untuk anda berjaya..


FOKUS yang saya maksudkan di sini ialah, apabila kita telah mempunyai satu produk, kita mesti memberikan tumpuan sepenuhnya kepada produk tersebut. Sebagai contoh mudah, apabila seseorang telah berjaya menghasilkan satu produk dan telah melancarkannya serta mula menjualnya melalui internet, dia mula tidak fokus. Pada bulan yg pertama, dia begitu excited, mengiklankan di sana-sini (forum, ruang iklan, SPAM?? dan lain2), namun apabila produknya tidak mendapat sambutan atau tiada trafik (pengunjung) yg ramai ke websitenya, dia mula berputus asa. Bukan salah produk, tetapi yang salah adalah tiadanya fokus. Hal ini samalah jika anda menjadi agen atau affiliate bagi sesuatu produk di internet. Fokus tetap memainkan peranan.


Fokus di sini bukan hanya berterusan mengiklan & mempromosi, tetapi, anda perlu belajar dan terus belajar teknik-teknik pemasaran internet seperti copywriting , e-zine , email marketing , salescopy dan lain-lain lagi. Anda juga mesti menganalisis apakah dan di manakah silap yg menyebabkan tidak ramai yg membeli produk anda atau jualan produk affiliate anda tidak berhasil. Para pembaca, ramai di kalangan kita yang hanya 'panas' pada permulaandan ini juga telah berlaku kepada saya. Salah satu kelemahan saya adalah KURANGNYA KUASA FOKUS.

Tetapi sekarang, saya cuba untuk memiliki kuasa FOKUS itu.. Bukan sihir atau ilmu hitam, tetapi kesungguhan kita di dalam perniagaan. Luangkan sedikit masa di dalam satu hari untuk mempelajari perkara yg baru serta untuk membuat analisis terhadap e-bisnes anda.
FOKUS adalah begitu penting. Salah satu lagi contoh ialah di dalam proses pembelajaran. Artikel demi artikel di-download (save) dan berpuluh-puluh bahkan beratus-ratus e-book dibeli atau di-download. Ratusan laman web telah dilawati untuk mencari informasi dan rujukan. TAPI sayang, satu pun tidak dibuka untuk dipelajari SECARA SERIUS. Ini juga berlaku kepada saya pada satu ketika dahulu.

Empat tahun yang lepas, saya sudah mengetahui kewujudan perniagaan internet ini, namun saya tidak berjaya dan tidak bertindak terhadap peluang itu. KERANA... Tiada FOKUS. Namun, masih belum terlambat untuk kita bermula.


Pastikan bila anda sudah bermula, ANDA MEMILIKI KUASA FOKUS. Setelah anda mempunyai produk dan telah memulakan jualan, pesanan saya, jangan fikirkan atau memulakan produk lain lagi. Fikirkan dan mulakan produk lain apabila produk anda yang pertama tadi telah berjaya dan telah ada strategi pemasaran yang berkesan.

Mengapa? Lebih-lebih lagi adalah bagi yang newbie atau yang baru bermula di dalam e-bisnes. Banyak lagi yang perlu dipelajari. Belajarlah dengan kesilapan atau 'kegagalan' dengan satu produk terlebih dahulu dan buatlah eksperimen terhadap teknik-teknik yang dipelajari terhadap satu produk itu dahulu. Pelajari satu-satu topik secara langkah demi langkah dan topik demi topik secara terancang. InsyaAllah, setelah anda telah melalui sedikit asam-garam dunia e-bisnes, barulah anda boleh memikirkan produk yang lain pula. Jadi, fokus kepada satu produk terlebih dahulu untuk belajar menjadi usahawan internet yang berjaya dan ber-strategi..


Mengenai Penulis


Mohd Zulfadli sentiasa mempelajari kaedah-kaedah pemasaran internet dari semasa ke semasa dan berkongsi pengetahuan tersebut di blog beliau di http://blog.smartusaha.com

Beliau sentiasa mengemaskini blognya dan pastikan anda tidak ketinggalan mempelajari tips, panduan dan triks mengenai perniagaan internet. Beliau lebih menekankan konsep asas dan mudah, sesuai untuk para pemula.


* Anda boleh menggunakan artikel ini untuk web anda atau apa sahaja samada elektronik atau bercetak dengan syarat TIDAK MENGUBAH isi kandungan artikel serta MENGEKALKAN maklumat mengenai penulis. "

HIDUP ANDA DIKEJAR HUTANG??

Menjana ekonomi
secara lebih efektif, dengan sekelumit idea yang luar dari kebiasaan.

HIDUP DIKEJAR WANG!
JANGAN BIARKAN DIKEJAR HUTANG!


kenapa perlu biarkan diri anda dikejar hutang?

ANDA PUNYA HUTANG KELILING PINGGAN??
BAGAIMANA CARANYA MAHU SELESAIKAN HUTANG ANDA SECARA LEBIH EFEKTIF?

RM 1 JUTA TIDAK MUSTAHIL UNTUK DIPEROLEHI. NAMUN DEMIKIAN IA ADALAH SUATU OMONGAN JIKA MAHU CEPAT KAYA.

Peluang keemasan buat mereka yang ingin memperolehi pendapatan secara sambilan dengan perniagaan di internet. Anda akan memperolehi info yang berguna sebagai panduan untuk mengalirkan pendapatan secara berterusan setiap bulan.

YA! Secara berterusan bukan sekadar sekali sebulan sebagaimana anda bekerja setiap bulan. Anda tentunya mahukan kebebasan kewangan yang total. Namun tidak ada benda di dunia ini boleh anda perolehi dengan cara yang begitu mudah. Anda perlu berusaha sebagaimana anda bekerja setiap hari.

Kami hanya menyediakan peluang kepada anda. Anda sendiri yang tentukan berapa banyak yang anda kehendaki setiap bulan. berdasarkan kemampuan anda. Pastikan anda mengikuti langkah-langkah yang disediakan mengikut kemampuan anda. JANGAN TERGOPOH GAPAH. Peluang ini bukan untuk anda jika anda seorang yang MAHU CEPAT KAYA.


Klik di sini rahsia buat duit dari internet??

RAHSIA...? RAHSIA....????

Bagaimana?? Anda mahu tahu?? Anda tentu mahu tahu bagaimana??? Bagaimana anda boleh meningkatkan kewangan anda dengan menggunakan medium internet. Anda akan mengetahui selok belok perniagaan di internet. Tak tahu? Anda akan tahu apa yang sebelum ini belum anda ketahu. Anda tidak akan bersendirian dengan idea-idea yang boleh anda manfaatkan setelah anda memilikinya nanti.
Yer...RAHSIA YANG TELAH TERBONGKAR! BAGAIMANA?? AYUH! Kena klik rahsia buat duit dari internet. Dapatkannya sekarang juga!

Klik di sini resepi roticanai

ROTI CANAI ENAK!!

Alahai... join bisness roti canai pulak??
Member saya tersenyum sinis disebabkan saya join affiliate roti canai. Anda tidak perlu membuka kedai roti canai jika tidak mahu.
Anda hanya perlukan resepinya sahaja.
Jika anda tidak mahu membuka kedai roti canai pun tak mengapa, anda boleh menyediakan sebagai menu mingguan untuk sarapan pagi bersama keluarga anda. Dapatkannya sekarang! Sila klik resepi roti canai.

Klik di sini belajar Arabic

BAHASA ARAB??

Anda mahu mempelajari bahasa arab? Anda kini boleh mempelajari bahasa arab dengan lebih mudah dan berkesan. Memang sukar untuk belajar bahasa arab jika anda menyatakan kesukarannya. Apa kata mulai dari sekarang anda mencuba menguasainya sedikit demi sedikit. Dapatkannya sekarang! Sila klik belajar arabic untuk maklumat lanjut.

Klik di sini idealuarbiasa

IDEA YANG SEJEMPUT!!! memang sejemput punya laaa...

Adakah idea anda cukup luarbiasa? Adakah idea anda tidak berguna? Jika idea anda cukup berguna, apa kata anda memrgunakan minda anda untuk menambah income sambilan. Dengan sekelumit idea yang bernas atau tak masuk akal atau idea yang sedia ada diperkembangkan dengan lebih inovasi... adakah anda salah seorang dari perintis idea yang akan diterima oleh ramai orang suatu hari nanti? Dapatkannya sekarang! Sila klik idealuarbiasa

Klik di sini panduan kewangan maskahwin

DUIT HANTARAN!!

Dunia hari ini memerlukan wang! Jika anda tak cukup wang memang terbantut hasrat anda seketika untuk melangsungkan hari bahagia anda dengan si dia. Bukan sekadar wang untuk belanja minyak je yang naik. Wang hantaran jugak menaik mendadak. Jika diikutkan trend sekarang, wang hantaran akan terus meningkat mengikut situasi semasa. Cukup mahal bukan? Apa kata anda berusaha sedikit untuk menstabilkan ekonomi anda supaya dapat melangsungkan hari bahagia anda dengan lebih tenang lagi dengan maskahwin.com, dapatkannya sekarang juga. Sila klik panduan kewangan maskahwin.

Klik di sini vcd bina website plaza

MEMBINA WEBSITE MUDAH!

Anda ada masalah untuk membina website mudah dan menarik. Jika anda tahu membuat website tetapi cukup teruk untuk diuploadkan untuk tatapan umum, dah tentu anda tidak gembira. Anda tentu mahukan website yang menarik milik anda sendiri, hasil idea anda yang tersendiri. Jika mahu anda boleh mencubanya. Dapatkannya sekarang juga! Sila klik website vcd bina website.

Klik di sini adikbijak.com

SELANGKAH LEBIH BIJAK DARI KEBIASAAN YANG BIASA-BIASA!

Umur 15 bulan dah boleh baca? Umur 15 tahun pun boleh baca kalu tak pandai membaca lagi. Pendidikan sepanjang hanyat. Anda boleh mulakan pendidikan anak anda mulai umur berapa sekalipun jika mahu mereka berjaya. Jika anak-anak anda masih tidak boleh membaca, anda boleh dapatkan panduan tersebut sebagai rujukan anda dan seterusnya membimbing anak anda supaya menjadi lebih bijak dari kebiasaan. Selangkah lebih bijak. Dapatkannya sekarang! Sila klik adikbijak.com

Klik di sini gedung kristal

KRISTAL HIASAN DIRI!

Perhiasan wanita. Memang menarik jika anda mahu menggunakan sebagai perhiasan diri anda, atau boleh dijadikana hadiah untuk hari lahir. Hadiah buat yang tersayang. Dan juga untuk ahli keluarga anda. Anda juga boleh mulakannya sebagai sumber pendapatan sampingan bersama keluarga anda. Dapatkannya segera! Sila klik gedung kristal.

Klik di sini dapatwang.com

PANDUAN KEWANGAN MELALUI VCD!

Dapatkan panduan yang menarik dengan vcd cara perolehi wang secara sambilan melalui vcd. Maklumat ini sangat berguna kepada anda yang mahu mencari wang dengan menggunakan medium internet. Dapatkannya sekarang. Sila klik dapatwang.com

Klik di sini untuk enter4money freeRM10

FREE RM 10!!

anda tentu mahukan wang free rm10 tersebut? anda akan dapat rm10 FREEEE....!!!
Sebagai free member anda akan perolehi rm10 jika prospek anda mendaftar sebagai VIP.Jika anda mahu memperolehi RM10 dengan enter4money, silakan klik dan join secara free dan promosikan website anda. Anda juga boleh join sebagai ahli vip. Anda tidak akan kerugian. Sertai sekarang ! sila klik enter4money freeRM10.

Klik prepaid e-dagang.net

PREPAID VIA SMS!

Prepaid via sms. Hanya sms sahaja. Anda boleh dapatkan prepaid bila-bila masa dan di mana jua. Mudah dan menjimatkan. Dapatkan komisen sambil berjimat.
Tak perlu ke kedai. Tak perlu simpan stok. Boleh mula niaga bila-bila. Tak perlu kedai. MENGIKUT KEMAMPUAN KEWANGAN ANDA.
SERVIS SMS 24 JAM.

Klik raja adsense

income sambilan dengan adsense google??

Buku panduan yang cukup berguna kepada yang berminat untuk memperolehi income sekurang-kurang RM12,000 jika anda mahu. Panduan dan langkah-langkah untuk anda membina pendapatan dengan raja adsense secara lebih terperinci. Dapatkannya sekarang. Sila klik raja adsense untuk maklumat lanjut.

Klik skor A

ANDA MAHU SKOR A???

Anda mahu anak-anak anda skor A? Anda boleh join program yang menarik ini sebagai rujukan pembelajaran anak-anak anda. Anda tidak akan rugi apa-apa. Malahan ia amat berguna sebagai panduan kepada mereka yang berminat untuk memperolehi A dalam pembelajaran mereka. Sertai sekarang. SILA klik skor A.

Klik repair pc sendiri

MAHU BAIKI PC SENDIRI??

Ayooyooo.... adeih maik eih...! Pc rosak lagi ker? Kena pi kedai lagi ker? Alahai... Asyik rosak je pc nih. Minggu lepas dah rosak, bulan ini pun rosak balik? Takkan nak pergi kedai tiap-tiap kali rosak? Belanja baiki bukannya murah. Kalu boleh repair sendiri, jimat jugak. Apa kata dapatkan ebook repair pc sendiri. Boleh berjimat sedikit sebanyak. Dapatkannya sekarang ! Sila klik repair pc sendiri.

ikhlas dari : wan abdul fattah
Emel : jagat_raya2000(at)yahoo.com

Friday, July 07, 2006

tunggul kayu??

tunggul kayu??

kayuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.... nenek aku pun boleh main macam tu..! pandai jugak nenek dia main bola yer??

haaa.. idea yang cukup baik. dengan tunggul kayu je anda boleh hasilkan kraf yang bermutu tinggi dan mendapat pasaran yang meluas. itulah caranya denga menggunakan sedikit idea cuma. anda boleh mengubah hidup anda ke arah keselesaan yang terjamin. jangan asyik duk mengeluh je memanjang. saya rasa idea tunggul kayu nih memang bagus.

sementara duk termenung tengok tunggul kayu yang entah berape sen nilainya itu... anda boleh ketengahkan idea2 uang unik dengan tunggul kayu.

citer pasal tunggul kayu nih dah ada yang buat dan dah masuk tv dah. permintaan juga tinggi hasil dari kreativiti pengusahanya. boleh di pasarkan ke pasaran luar negara dan juga melalui internet. memng lumayan la kalu kena caranya.
dah ada yang buat dah...

inovasi yang seterusnya?? jika belum, anda boleh mulakannya sekarang...


hanya dengan sedikit idea. idea yang cukup luarbiasa. ada idea lain??


sambung lain kali. lain hari bicara lagi...

pandai besi... tukang welding.

pandai besi... tukang welding.

besi mahal woooo... tak kira anda duk mana sekalipun besi akan mendapat perhatian dari mana2 individu yang berminat untuk mendapatkannya. itu salah satu dari idea jugak, idea yang tak berape bijak dengan mengambil kesempatan ke atas kehidupan orang lain. kenapa? sebb ia menjadi perhatian individu yang tak bertanggungjawab.

cuba anda fikirkan jika anda sebagai orang PANDAI BESI... tukang welding laa...jika anda menjual kembali serpihan besi yang terbuang tersebut, dah tentunya harga yang akan anda perolehi tak seberapa nilainya. jika anda sebagai tukang welding, dah tentu anda punya idea yang bernas dan mampu mengaplikasikan idea anda kepada produk yang bermutu dan bernilai di pasaran.

kenapa perlu dibuang begitu sahaja besi-besi terbuang tersebut jika ia masih dalam keadaan baik dan boleh diolah menjadi produk yang bernilai di pasaran. yer tak?? dah ada yang buat dah...

inovasi yang seterusnya? jika belum, anda boleh mulakannya sekarang...

bermula dengan idea yang kecil...

bermula dengan idea yang kecil...

selalu jugak kita ketandusan idea. namun kebanyakan mereka yang mengumpul idea dan menghasilkan idea dalam bentuk pendapatan sambilan dah lama dapat hasilnya. hanya dengan sedikit idea yang datang menjenguk...lantas mengembangkan idea itu kepada bentuk produk yang berguna, sudah tentu akan menghasilkan pulangan yang menakjubkan.

pendek kata idea akan menghasilkan pendapatan buat diri anda. idea akan terus berkembang dari semasa ke semasa. ide yang tak terfikir oleh kita ssebelum ini. idea sedia ada yang telah dikemaskini dan berinovasi setiap masa. dan ide akan terus berkembang mengikut peredaran zaman.

so.. kalu anda tak punya idea langsung untuk meningkatkan income sambilan anda hari ini, anda seharunya bermula hari ini. untuk merubah kehidupan anda hari ini dengan mencari idea, menerbitkan idea dan mengembangkan idea anda. jika anda tidak bermula dari sekarang anda tidak akan tahu potensi dan keistimewaan diri anda.

anda sememangnya unik ....takkan anda dan saya serupo je idea. idea saya dan anda sudah tentu berbeza. jika anda membuat karipap segera dah tentunya rasa karipap anda itu berbeza sama sekali. jika rasanya dah tentu berbeza, income yang diperolehi dah tentunya berbeza. cara pemaasarannya juga berbeza. dan anda boleh mengembangkan lagi bagaimana nak mengembangkan idea karipap segera yang anda miliki.

KARIPAP SEGERA!

bagaimana saya mahu menghasilkan karipap yang sedap?bagaimana saya mahu memasarkannya dengan cara yang unik?bagaimana saya mahu menarik lebih ramai pelanggan?bagaimana dan bagaimana dan macam2 bagaimana yang boleh di tanya...
sekian untuk kali ini cetusan idea yang tak seberapa.

wassalam.

bicara idea... idea... idea...idea luarbiasa??

bicara idea... idea... idea...idea luarbiasa??

idea yang luarbiasa tak semestinya idea yang besar. seciput atau sejemput pun boleh menguntungkan kehiudpan kita pada masa depan. selalunya ramai yang ketandusan idea. idea yang kita perolehi atau nampak kat mana2 bukan datang secara tiba2 semata-mata.

wah! tetiba je dapat idea? memang begitulah selalunya idea datang. dengan tak di sangka2.
bagaimana idea yang sejemput membolehkan anda meningkatkan income sambilan anda? mungkin idea yang paling giler yang pernah anda hasilkan atau idea kecik yang belum pernah anda terfikirkan sebelum ini?

idea yang belum pernah kita fikirkan sebelum ini. atau idea yang dah sedia ada yang perlu diberi sentuhan yang lebih berbeza dari kebiasaan yang kita nampak.

hari2 duk tengok televisyen.. tak ada idea ker? hari2 duk tengok komputer takdak idea lain ker? hari2 makan nasi takder idea lain ker? hari2 pergi kerja takdak idea lain ker?
idea lain yang macam mana? idea yang membolehkan kita menjadi lain dari yang lain.

luarbiasa.. yer tak?

tiada perniagaan??

SAYA TIDAK MAHU MENGAJAK ANDA UNTUK MEMBELI DARI SAYA. TIDAK PULA MENGAJAK ANDA MENJUAL UNTUK SAYA.

Saya tidak mahu membuat jualan kepada anda.
Anda juga tidak akan membelinya dari saya.
Kenapa harus saya menjual kepada anda,
sedangkan anda perlu membeli dari saya.
Anda juga tidak perlu membeli dari saya.
Dari situ tiada jualan untuk saya
dan tiada belian dari anda.

TIDAK UNTUNG DAN TIDAK RUGI.
MAKA TIADA PERNIAGAAN HARI INI. Cukup adil.

ANDA TIDAK PERLU MEMBELI UNTUK SAYA.
ANDA TIDAK PERLU BUAT APA-APA.
ANDA TIDAK PERLU MENJUAL UNTUK SAYA.
ANDA TIDAK PERLU BERNIAGA.
ANDA TIDAK PERLU RISAU.
ANDA TIDAK AKAN RUGI.
ANDA TIDAK AKAN UNTUNG.
ANDA TIDAK PERLU SEMUANYA.
SEMUANYA TERPAKSA.

SEKIAN TERIMA KASIH.

jadi boss???

Tokeikedai prepaid dan tokeikedai buku SERENTAK !?

Sekarang nih, anda jugak boleh menjual prepaid. Anda juga boleh menjual buku. Sebelum ni tentunya anda tidak pernah terfikir untuk meniaga buku dan meniaga prepaid.

Senario tersebut telah berubah. Anda boleh dapat komisen seperti mana tuankedai prepaid ataupun tuankedai buku. Anda boleh melakukannya tanpa modal yang tinggi. Tidak sebagaimana tuankedai yang terpaksa melalui proses pengeluaran modal yang BANYAK!

Sudah tentu anda dapat membezakan kedua2 situasi tersebut. Jika anda terpaksa mengeluarkan modal yang banyak, sampai bila2 pun anda tak boleh nak mulakan kedua2 bisnes tersebut secara serentak.

Anda boleh mendapatkan komisen jualan buku dan juga komisen jualan prepaid serentak tanpa mengeluarkan modal yang banyak. Mana mungkin anda boleh buat bisness jika anda terpaksa mengeluarkan modal yang banyak terlebih dahulu untuk mulakan salah satu darinya.

Apa yang penting adalah kesabaran anda untuk berusaha dan ketekunan anda untuk menjayakan misi perniagaan anda tersebut.

jualan buku??

BAGAIMANA ANDA MAHU MENJUAL BUKU?

Dulu saya tertanya-tanya jugak bagaimana nak jual buku tanpa modal. Minat jugak nak jual buku. Tapi mana nak cari modal, mana nak simpan stok? Dah tentu kena bukak premis perniagaan. Dah tentu kena menggajikan pekerja.

Dengan sistem affiliate yang ada sekarang ini anda boleh mula mendapatkan komisen hasil dari promosi yang anda lakukan tanpa perlu menyimpan stok dan tanpa sebarang modal. Cukup mudah.

Buku yang banyak berlambak dalam simpanan tak perlu kita bawa ke hulu dan ke hilir. Hanya membuat promosi secara online atau offline. Dengan membuat promosi secara sambilan, anda boleh memperolehi komisen setiap bulan. Bukan setakat tokeikedai buku je yang dapat komisen.

Ini sedikit sebanyak akan memberikan banyak pengalaman kepada anda cara untuk membuat promosi dan sedikit demi sedikit menyuburkan rasa keyakinan kepada diri anda untuk berdepan dengan orang ramai.

Sedar atau tidak , lambat laun anda akan berdepan dengan orang ramai jugak suatu hari nanti untuk membantu mereka membina kejayaan bersama-sama dengan anda.

pelaburan untuk ilmu

Pelaburan untuk ilmu? Pelaburan yang lebih menguntungkan.

MEMANG benar sekali… Pelaburan jangka panjang adalah dengan membuat pelaburan kepada ilmu. Anda akan dapat melipatgandakan lagi income dengan adanya pelaburan ke arah menimba ilmu melalui pelbagai kemudahan yang anda boleh dapati pada masa kini. Samada melalui internet, buku2 panduan kewangan yang berkualiti dan sumber rujukan yang boleh membantu anda membina kekayaaan yang anda ingini.

Dengan modal paling kurang rm1000 berapa banyak yang boleh anda gandakan dalam beberapa tahun akan datang dengan hanya bermodalkan ilmu dan strategi perniagaan yang berjaya.

Alangkah ruginya jika anda membuat pelaburan dalam perniagaan yang belum tentu dapat menghasilkan apa2 pendapatan lantaran begitu beria-ia dalam mengejar Wang? Duit? Fulus? Pitis?

Begitulah yang terjadi dengan saya, dek kerana merasakan dengan adanya website produk yang popular dan membuat promosi yang entah bila nak dapat hasilnya… saya tak dapat apa2. orang lain memang la dapat, bagi mereka yang dah dapat pada ketika itu… sekarang nih pun masih terkial-kial lagi.Banyak yang perlu diperbaiki lagi…

Bayangkan dengan pelaburan yang setidak-tidaknya mencecah ribuan ringgit (boleh dikatakan ribuan jugak laa). Peluang memang dah nampak dlm perniagaan internet nih sekitar tahun 2000, namun nampak yang banyak je..dan yang belum pasti nak dapat. Ini termasuk peluang dalam surat khabar . iklan dalam surat khabar laa… PELUANG PENDAPATAN !

Rasa kesal sekalipun dah takdak maknanya… duit hilang begitu sahaja. Masa pun terbazir begitu sahaja. Hasilnya? Entah apa-apa yang dapat… ( tahu takper… tak tahu tanya..yer tak?
Jika anda menggunakan wang yang ada sebanyak rm1000 tersebut, anda boleh dan memang boleh melipatgandakan income yang anda ingini.Memang tak rugi untuk membuat pelaburan dalam ilmu perniagaan internet atau apa jua bisness yang anda minati.

Sekian terima kasih.

Wednesday, July 05, 2006

anda mahukan income sambilan??

hari ini nak citer pasal affiliate yang saya join buat masa ini. kepada sapo2 yang berminat dan ingin join affiliate yang disediakan harap2 sudikan diri anda untuk klik dan join. anda tidak akan rugi apo2. ini kerana anda hanya perlu daftar secara percuma sahaja buat permulaan ini.

selepas ini jika anda ingin mendapatkan produknya terpulang dan amat dialu-alukan jika sudi untuk mendapatkan produk2 dari website affiliate yang disediakan ini. sekian terima kasih.

kepada anda yang berminat untuk mendapatkan kristal idaman. sila klik :
http://www.gedungkristal.com/index.php?ref=smartbizz

kepada anda yang berminat untuk mendapatkan roti canai yang best, dapatkannya di sini, sila klik :
roticanai

mana-mana individu yang berminat untuk mempelajari bahasa arab, boleh lah silakan klik :
belajarbahasa

kepada mereka yang berminat dengan rajaads dan memang nak jadi raja, bleh sila klik :
raja_ads

anda juga boleh mendapatkan vcd cara untuk dapatkan wang dengan penggunaan internet, sila klik :
vcdwang








Tuesday, July 04, 2006

bisness anda

kepada anda yang berminat, boleh dapatkan info dan panduan yang berguna untuk memulakan bisness anda. jangan lepaskan peluang ini untuk menimba pengalaman dan mengikuti langkah demi langkah untuk menjayakan misi perniagaan anda.

mybiz1
mybiz2

selamat maju jaya...

PENAJAAN : zon 1000 dari 999... bagaimana??

PENAJAAN : zon 1000 dari 999... bagaimana??

cakap pasal menaja nih, dah tentu ramai yang punya pengalaman yang tersendiri dalam bab menaja nih. yer tak?

ada juga yang akan utarakan soalan di atas. jika ada situasi tersebut, tak bermakna anda tak boleh berjaya dan tak boleh nak menghasilkan income LUMAYAN yang anda mahukan. anda sebenarnya tak terkongkong dalam situasi tersebut. jika berlaku situasi tersebut sekalipun, anda masih boleh menghindari zon tersebut dengan pelbagai peluang niaga yang boleh anda cari.

peluang sentiasa ada bagi yang terus berusaha dan berikhtiar untuk mendapatkannya. banyak lagi ruang yang boleh anda teroka.

jika anda terasa ia suatu kongkongan zon 1000 dari 999 dalam sesuatu perniagaan berbentuk MLM, baik anda tak payah join awal-awal lagi. ini kerana anda dah tahu akibatnya menjadi orang terakhir dalam MLM.

Siapa yang dah menjadi orang terakhir dalam MLM? mungkin saya, mungkin anda... dan mungkin orang lain. saya dah join MLM, dan saya rasa... saya tidak akan menjadi orang terakhir jika saya menjadi pengguna kepada produk yang ada dalam MLM tersebut. ( MLM yang kukuh prestasinya )

saya masih boleh mendapat komisen, dan yang pasti saya boleh mendapatkannya dengan harga diskaun. contoh terdekat adalah prepaid. ( GUNA UNTUK DIRI SENDIRI DAN KELUARGA TERDEKAT)

bermula dari sekarang...
jika tidak sekarang, BILA?jika tidak anda, SIAPA?

pengalaman niaga...

pengalaman niaga...
sekadar mengutip pengalaman orang yang telah berjaya sebagai panduan untuk kejayaan pada masa akan datang. dengan formula 5 jari anda, anda tetapkan pada setiap 5 jari anda, apakah jenis kerjaya yang akan anda targetkan untuk menghasilakn income secara sambilan atau sepenuh masa.

saya punya agenda kerjaya camnih... 5 agenda

1. prepaid sms
2. prepaid sms
3. prepaid sms
4. prepaid sms
5. prepaid sms

halamak... menda yang sama je?? buat promosi lebih2 sikit laaa...
itu je yang bleh buat pada masa nih...kenapa?

sebab website sendiri tak bleh nak buat lagi... rujukan dah ada. ada rezeki nanti saya akan cuba bangunkan website sendiri la pulak. buat masa nih terpaksa la menumpang sekejap. menumpang di lokasi percuma macam blogspot.com, yer tak?

MEDAN RUJUKAN

jika anda mahu membina kejayaan dalam bisness internet anda bleh membuat rujukan mana-mana link yang disediakan :

web1
web2
web3
web4
web5
web6
web7
web8
web9
klikweb10
klikweb11
klikweb12
klikweb13
klikweb14
klikweb15
klikweb16

klikweb17
klikweb18
klikweb19

kepada anda yang berminat bleh dapatkan maklumat dan info yang berguna sebagai rujukan anda dan mula menjana income secara sambilan dari perniagaan internet anda.



selamat maju jaya...sekian terima kasih.

Monday, July 03, 2006

promosi dan terus promosi

cakap pasal promosi nih... memang seronok la kalu bleh promosi dengan strategi yang betul. kalu setakat pakai hentam kromo je... memang takkan dapat hasil apa2 pun. mula2 join dengan networking dengan modal rm300 dulu sejak zaman 2000, kalau bersabit pasal promosi nih... pakai hentam kromo je laa. sudahnya tak dapat hasil apa2 sampai sekarang. dengan promosi FREE target memang la tak dapat apa2 pun. BUANG KARAN je...

bukan tak dapat ... tapi tak berapa LUMAYAN. jika anda bermula dengan bisness internet pada tahun ini dan dah dapat hasil dalam tempoh tak sampai setahun, memang cukup berbaloi laaa... TAHNIAH laa...

menjadi pengguna

kepada pengguna prepaid yang budiman... lebih bijak anda menjadi pengguna dan menjadikan prepaid sebagai sumber kewangan sambilan anda mulai dari sekarang...

anda boleh menjadi pengguna untuk diri sendiri buat permulaan ini. dengan menjadi pengguna anda tidak akan rugi apa2... malahan lebih menjimatkan daripada anda tidak mendapat apa2...

dari pengalaman saya sendiri jika ada yang dah tahu anda menjual prepaid, mereka akan datang bertanya kepada anda jikalau anda ada prepaid atau tidak, mereka yang akan datang kepada kita untuk membeli prepaid tanpa perlu diperkenalkan lagi...

jika tidak ada pada ketika mereka mahukan prepaid, mereka boleh datang lain kali. dan MODAL anda juga fleksibel. boleh ditambah pada bila-bila masa yang anda mahu.

sila klik : http://www.affiliate.enter4money.com/index.php?id=prepaidbiz